ЛІНІЯ ПРЕСУВАННЯ

Пресова ділянка призначена для віджиму олії і підготовки макухи до екстракції.
У технології використовуються високоефективне обладнання, яке відповідає сучасним вимогам, як з матеріального виконання, умов експлуатації, так і за технологією виготовлення.

Сировиною для ділянки пресування є олійні культури. Кількість і якість одержуваного масла залежить від якості вхідної сировини. З огляду на різні властивості олійних культур, фахівці компанії Д.ЕНЕРДЖИ оптимізують роботу технологічної лінії з урахуванням конкретного виду сировини.

Технологічні процеси поділяють на:
  • одноразові і дворазові, в залежності від кількості етапів пресування
  • пресування холодним або гарячим способом, в залежності від температури, при якому проходить процес.

При дворазовому пресуванні перший прес називається пресом «попереднього віджиму» або «форпрес», а другий — пресом «остаточного віджиму». Технології дворазового віджиму використовуються з метою отримання максимально кількості масла і застосовують для сировини з високою олійністю, коли вміст олії перевищує 30% (олійний ріпак, соняшник та ін.) Одноразове пресування зазвичай використовують при олійності сировини, що не перевищує 20% (наприклад соя).

При пресуванні насіння холодним способом температура насіння, що надходять в прес, відповідає температурі навколишнього середовища, а температура отриманого масла зазвичай не перевищує 50 ° C. При пресуванні гарячим способом насіння попередньо нагріваються до температури близько 100 ° C в жаровнях. Нагрівання насіння спрощує віджимання масла, тому в технологіях гарячого пресування вихід масла більше.
ПРИКЛАД КОМПОНОВОЧНОГО РІШЕННЯ ЦЕХУ ПРЕСУВАННЯ
ОПИС ТЕХНОЛОГІЧНОЇ СХЕМИ ЦЕХУ ПРЕСУВАННЯ
1
Рушально-вієчне відділення переробки насіння
Перед транспортуванням насіння на виробництво, надходить в систему очищення. Система очищення насіння складається з магнітного сепаратора, який призначений для очищення від металевих домішок і сепаратора з набором грат, для отримання необхідного ступеня очищення.

Перед виробництвом сировину збирається в буферному бункері, який забезпечує безперервний потік насіння на виробництво. Рівень в буферному бункері контролюється приладами з попереджувальною сигналізацією максимального і мінімального значень. Регулювання рівня здійснюється зміною швидкості руху транспортера.

Після буферного бункера, насіння надходять на зважування, далі транспортерами направляються на рушально-вієчне обладнання. Насіння розподіляються на семенорушки, під якими знаходяться насіннєвійки, які поділяють рушанку на 5 фракцій: недоруш, ядро, перевів, лузга, масляна пил.

Після насіннєвійки 5 фракцій розподіляються транспортерами на подальшу переробку. Ядро після семеновеек відправляється на вальцевий верстат після якого разом з олійним пилом транспортерами надходить в пресовий цех для проходження влаготепловой обробки в жаровнях.
2
Пресове відділення
Жаровня забезпечує безперервний процес влаготепловой обробки. Температура в кожному чані контролюється приладами. Продукт, одержуваний при волого-тепловій обробці називається мезгой. Видалення вологи, що випаровується з жаровні виконується за допомогою вентилятора через аспіраційну трубу. Мезга після смаження надходить в прес, на виході з якого утворюється дві фракції: макуха і масло. Макуха після первинного пресування направляється на повторне пресування. Після дворазового пресування за допомогою транспортерів направляється через через ваги макухи на склад.
3
Відділення фільтрації
Отримане масло після первинного і вторинного віджиму збирається шнеком масла і направляється на ділянку фільтрації.
Первинна фільтрація відбувається на віброситі, де відбувається очищення від великих домішок. Очищене масло збирається в ємності для олії і насосом перекачується в ємність масла з мішалкою, звідки насосами подається на другу стадію очищення в фільтр.
У фільтрі масло поділяється на дві фракції: очищене масло від нежирових домішок і тверду фракцію, яка відправляється разом з великими домішками після вібросита в транспортер мяткі і транспортується в жаровню на влаготепловой обробку.

Процес фільтрації циклічний і відбувається в кілька стадій. Очищене масло відправляється на зберігання в маслохраніліща.